17 Temmuz 2017 Pazartesi

BitCoin Nedir

bitcoin logo ile ilgili görsel sonucuAslında Bitcoin madenciliğinin nasıl yapıldığından çok; neden çok önemli olduğu kendi başına uzunca bir yazıyı hak ediyor. Çünkü Bitcoin’i bu kadar önemli bir teknoloji ve büyük bir buluş yapan şeyin kilit noktalarından bir tanesi Proof-of-Work olarak bilinen konsept. Bu yazıda ise bu konuya kabaca değinip işin teknik kısmına çok da kafa yormak istemeyen okurlarım için küçük çaplı bir bilgi yazısı olarak düşünebiliriz.
bitcoin ile ilgili görsel sonucu
Konuya girmeden önce çok kısa olarak dikkat çekmek istediğim bir şey var: Bitcoin çıkartmak, yani madencilik yaparak bir miktar Bitcoin elde etmek, madenciliğin tek amacı değil. Bitcoin madencileri aynı zamanda Blockchain denen ve yine BTC’yi BTC yapan özelliklerden birisi olan ve merkezi olmama özelliğine sahip (decentralized) hesap defterini de tutmaya yarıyor, bunun neden böyle olduğu ve ne işe yaradığı da yine başka bir yazının konusu olsun. Şimdilik sadece madencilik kavramını “Bitcoin bulmak/çıkartmak/basmak” olarak düşünelim.
Bitcoin nedir sorusuyla başlayalım: Bitcoin 008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan veri transferi yapabiliyorsunuz
bitcoin ile ilgili görsel sonucu
Amd Ekran Kartları Neden Yok?
Bitcoin furyasından etkilenen bir diğer firma Amd oldu.Amd ekran kartlarının karaborsya düşme sebebi ise  Amd ekran kartlarının veri tasarufunun olması.Öbür yandan Amd ekran kartları oyuncu ekran kartları bakımından düşüşte.Steam verilerine göre Amd ekran kartlarını oyuncuların %20'si kullanırken Nvidia ekran kartları %80 oranına çıktı.Eskiden bu furyada Cpu yeterken veri işlemlerini ekran kartları daha fazla veriyi işleyebildiği için özellikle Amd'nin 7900 serisi ekran kartları tercih edilmeye başlandı.Aşağıda linkler bırakıcam eğer daha çok araştırmak istiyorsanız bu konuyu Donanımcı Baba'ya bakın o daha iyi anlatıyor.


Unknown
Unknown

This is a short biography of the post author. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus nullam quis ante maecenas nec odio et ante tincidunt tempus donec.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder